Upute za podnošenje prigovora

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), prigovor možete poslati putem elektroničke pošte na: suvenirnicastepinac@gmail.com ili pisanim putem na:

Suvenirnica Stepinac,
Krašić 102, 10454 Jastrebarsko

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, na prigovor ćemo Vam odgovoriti na isti način kojim je prigovor nama upućen i to u roku od 15 dana od primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

 

Uvjeti za povrat nekorištene robe (pravo na jednostrani raskid ugovora)

1. Imate pravo u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga.

2. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, molimo Vas da nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na: suvenirnicastepinac@gmail.com u kojoj ćete navesti ime i prezime osobe na koju glasi narudžba, kontakt broj telefona, broj narudžbe, te broj računa na koji je potrebno vratiti novac.

3. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana sklapanja ugovora, tj. Od dana izdavanja računa.

4. Povrat robe vršimo u potpunosti o svojem vlastitom trošku našom dostavnom službom.

5. Rok za povrat robe od trenutka raskidanja ugovora je 10 radnih dana, osim u slučaju da je usmeno dogovoreno drugačije. Kontaktirat ćemo Vas dan prije prikupa kako bismo Vas obavijestili o okvirnom terminu.

6. Povrat novca vrši se isključivo na bankovni račun klijenta u ime vraćanje robe. Sve druge vrste plaćenih usluga su bespovratne. Povrat novaca i robe vrši se isključivo poštujući zakone Republike Hrvatske. Povrat novaca vršimo u roku od 10 dana od trenutka raskida ugovora.

7. Pravo na jednostrani raskid ugovora gubi se u slučaju da je proizvod oštećen i korišten.

 

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

 

Reklamacije

U slučaju bilo kakvih nepravilnosti ili oštećenja, slike istih možete nam poslati putem e-pošte na: suvenirnicastepinac@gmail.com kako bismo u što kraćem roku utvrdili gdje je točno nepravilnost i poduzeli daljnje korake u otklanjanju iste. Oštećene dijelove ćemo zamijeniti ispravnima ili izvršiti povrat novaca i robe u roku od 10 radnih dana. U slučaju bilo kakvih upita ili nejasnoća, možete nas kontaktirati na broj +385998338537 svakim radnim danom od 09:00 – 17:00 sati.

Kupac gubi pravo na jamstvo u sljedećim slučajevima:

  • Nisu poštovane upute za instalaciju i proizvod nije održavan u skladu s pravilima zaštite;
  • Roba je oštećena krivnjom kupca;
  • Proizvod je oštećen uslijed djelovanja više sile.

Ukoliko je proizvod kupljen sa sekcije: Rasprodaja, isti nije moguće zamijeniti već isključivo izvršiti povrat robe uz puni povrat novaca.

U slučaju da primijetite nepravilnosti proizvoda u upotrebi, molimo vas da obavijestite kontakte navedene na stranici unikati-suvenirnica-stepinac.hr.

 

Primjedbe

Ako niste zadovoljni kvalitetom proizvoda ili usluge online trgovine unikati-suvenirnica-stepinac.hr, o istome nas obavijestite putem e-maila suvenirnicastepinac@gmail.com Ako niste zadovoljni zaprimljenim odgovorom na Vaš pisani zahtjev / pritužbu na proizvode kupljene putem online trgovine unikati-suvenirnica-stepinac.hr, možete poslati obrazac europskoj mreži za rješavanje sporova na adresi http://ec.europa.eu/odr/ istodobno obavještavajući upravu unikati-suvenirnica-stepinac.hr.